Työmatkapyöräilyn edut ovat kiistattomia, ja jokainen varmasti tietääkin tämän tosiasian. Pyöräillen taitettu työmatka on hyötyliikuntaa helpoimmillaan. Samalla työmatkalainen tekee todellisen ekoteon säästäen myös polttoaine- ja matkakuluissa, välttäen aamu- ja iltapäiväruuhkat ja päättäen joustavammin omista aikataukuistaan ja matkareiteistään. Kuntokin kasvaa ja keho kiittää. Kiireiselle työikäiselle oma fillari ajaakin kuntopyörän asemaa.

Jotta työmatkailu sujuisi mahdollisimman mukavasti, tarkoitukseen kannattaa hankkia niin itselle kuin olosuhteisiinkin soveltuva polkupyörä. Esimerkiksi hybridipyörät sopivat ominaisuuksiltaan hyvin työmatkakäyttöön, sillä niissä yhdistyy monipuolisempaan ympäristöön tarkoitetun maastopyörän ja kaupunkiajoon suunnitellut city-pyörän ominaisuuksia. On kuitenkin käyttäjästä itsestään kiinni, millaisen käyttökokemuksen haluaa. Mahdollisimman monipuolisesta pyörästä on iloa niin työmatkoilla kuin vapaa-aikanakin.

Hyvä ajettavuus ja ominaisuudet innostavat ajamaan enemmän. Halutessaan voi työmatkapyöräilijä polkea työpaikalle vuoden ympäri. Työmatkapyöräily ei rajoitu vuodenaikaan silloin, kun polkupyörä on tehty kestämään kovempiakin olosuhteita, ja siihen on vaihdettavissa talviajoon ja liukkaalle kelille sopivat renkaat. Pimeinä vuodenaikoina myös sekä kulkuväline että pyöräilijä itse eivät voi koskaan erottua liikenteessä liian hyvin.

Pyörässä olisi hyvä olla kiinteäkin lamppu ja työmatkalaisella itsellään tavallisten heijastimien lisäksi heijastavista materiaalista tehtyjä vaatteita, asusteita tai esimerkiksi huomioliivit. Tärkeintä on kuitenkin, vuodenajasta riippumatta, kypärän oikeaoppinen käyttö. Kypärän laatuun panostaminen on henkivakuuttamista parhaimmillaan. Internetistä löytyvät kattavat listat kertovat yksityiskohtaisemmin lisää polkupyöräilijän pakollisista varusteista.

Asiantuntevassa pyöräliikkeessä osataan neuvoa pyörän valinnassa. Joskus lähimmän jälleenmyyjän valikoimat ovat suppeampia ja hinnatkin kohollaan. Kaikkein kätevimmin hintojen vertailu onnistuu netissä tarvitsematta lähteä tekemään kenttätutkimusta eri pyöräliikkeisiin. Nykyään on helppoa säästää rahan lisäksi myös aikaa tilaamalla haluamansa menopeli ja sen lisävarusteet suoraan verkkokaupasta. Pyörävalitsimella on helppoa kartoittaa itselleen sopivimmat vaihtoehdot, ja kätevän kotiinkuljetuksen ansiosta hankinta toimitetaan suoraan kotiovelle.

Kun haluttu pyörämalli ja tarvittavat varusteet on hankittu, ei tarvitse tehdä muuta, kuin ottaa pyörä alle ja lähteä polkemaan. Tästä kiittää sekä keho että ympäristö, sillä työmatkapyöräilyn ekologiset vaikutukset ovat merkittäviä. Vaikka työmatkailu ei olekaan suurin suomalaisen hiilijalanjäljen tekijöistä, omaa kulutustaan voi hyvittää terveellisesti ja helposti juuri yksityisautoilun ja joukkoliikenteenkin käytön vähentämisellä. Jo pienelläkin teolla voi olla merkittävät vaikutukset. Ympäristöasioista kiinnostuneet voivat lisäksi laskea oman hiilijalanjälkensä ja lukea lisää vinkkejä ekologisempaan elämiseen.